Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa" by Hannu Ritvanen & Jaana Sinipuro # Book PDF Kindle ePub Free

Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa
  • Author : Hannu Ritvanen & Jaana Sinipuro
  • Release Date : January 28, 2013
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 7134 KB

Description

"Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa" -kirjan kirjoittajilla, Jaana Sinipurolla ja Hannu Ritvasella, on pitkÀ kokemus liiketoiminta-analytiikasta ja julkishallinnon tietojÀrjestelmien kehittÀmisestÀ.

Kirjoittajat haluavat uudella kirjallaan kannustaa poliitikoita, hallintoa ja sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittÀjiÀ sekÀ tietojÀrjestelmÀasiantuntijoita tavoitteelliseen vuoropuheluun siitÀ, kuinka sosiaali- ja terveyspalveluita voidaan kehittÀÀ aiempaa yhdenvertaisimmiksi ja kansalaiskeskeisimmiksi. Kirjassa esitellÀÀn yhdeksÀn keskeistÀ kÀsitettÀ, joiden avulla konsensus on saavutettavissa. Nykytilanteessa toiminnan ja tiedon vÀlillÀ on kuilu. Kansalainen ei nÀy millÀÀn tasolla kokonaisena ja eheÀnÀ, eikÀ palveluja kehitetÀ kansalaisten lÀhtökohdista. Hoidetaan sairauksia, osaoptimoidaan toimintaa ja ihminen keskiössÀ unohtuu.

Kirjassa kuvataan tiedollisia työkaluja, jotta voidaan löytÀÀ vastaus kansalaisen tarpeesta johdetun toiminnan kehittÀmisen keskeisiin kysymyksiin:

- Miten tunnistetaan ja kyetÀÀn kuvaamaan ne kansalaisten tarpeet ja nÀihin liittyvÀt, yhteiskuntamme lain ja arvoperustan mukaiset palvelut, jotka jÀrjestelmÀn tulee tuottaa?

- Miten tarpeiden ja palvelujen tasapaino ja mahdolliset vinoumien aiheuttajat kyetÀÀn tunnistamaan ja kuvaamaan?

- Mihin julkisista varoista rahoitettavien vÀhimmÀispalveluiden tulisi perustua?



"Moni uskoo johtavansa tiedolla ja ihmettelee puuttuvia tuloksia. Dataa ja informaatiota on saatavissa, mutta ilman toimialan ja toiminnan syvÀllistÀ ymmÀrtÀmistÀ tiedolla johtamisen tulokset jÀÀvÀt heikoksi. Sosiaali- ja terveyspalveluiden visionÀÀrinen tiedolla johtaminen edellyttÀÀ asiakkaan tarpeen huomioimista siten ettÀ visio muodostetaan vuoropuhelussa asiakkaan kanssa.

Tie visionÀÀriseen johtamiseen terveydenhuollossa on pitkÀ, mutta tÀmÀn kirjan lukeneelle jo yhtÀ askelta lyhyempi. Suosittelen."

Mikko Nenonen, terveyskeskuslÀÀkÀri, konsultti ja toisinaanajattelija


Books Free Download "Tiedolla johtaminen toimialan murroksessa" PDF ePub Kindle